Η Ποιότητά μας

Η εταιρεία, εφαρμόζοντας πιστά τη νομοθεσία σε καθένα από τα στάδια παραγωγής αλλά και τις προδιαγραφές των Διεθνών Φορέων Πιστοποίησης Ποιότητας, συνεργάζεται αποκλειστικά με ντόπιους και επιλεγμένους κτηνοτρόφους, οι οποίοι με τη σειρά τους δεσμεύονται για την πρακτική ελευθέρας βοσκής των ζώων και τηρούν τις απαιτούμενες υγειονομικές διαδικασίες συλλογής της πρώτης ύλης.

Το αιγοπρόβειο γάλα συλλέγεται καθημερινά από τους παραγωγούς και μεταφέρεται, από τους σταθμούς συλλογής γάλακτος που έχουν εγκατασταθεί από την εταιρεία, στο τυροκομείο με ισoθερμικά βυτιοφόρα οχήματα. Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται η πρώτη δειγματοληψία, προκειμένου να ελεγχθεί εργαστηριακά η ποιότητα του γάλακτος. Τα δείγματα μεταφέρονται μέσα στα ειδικά ψυγεία μεταφοράς δειγμάτων και παραδίδονται από τον οδηγό στο χημικό εργαστήριο του τυροκομείου. Στη συνέχεια, και εφόσον το αποτέλεσμα του χημικού ελέγχου είναι το επιθυμητό, το γάλα παραλαμβάνεται και μεταγγίζεται στις δεξαμενές αποθήκευσης και ταχείας ανάπτυξης θερμοκρασίας, οι οποίες διαθέτουν σύστημα ανάδευσης όπως και αυτόματο σύστημα πλύσης (με φιλικά προς το περιβάλλον καθαριστικά) μετά από κάθε χρήση.
Μετά την παστερίωση του γάλακτος, πραγματοποιείται η τυροκόμηση για κάθε προϊόν, καθώς και για τα υποπροϊόντα τα οποία παράγονται από τον ορό γάλακτος. Στο επόμενο στάδιο, το κάθε προϊόν τοποθετείται στο κατάλληλο καλούπι και μεταφέρεται στο ανάλογο ωριμαντήριο όπου παραμένει στις προβλεπόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας όσο χρόνο απαιτεί η ωρίμανσή του. Η συνοδευτική κάρτα είναι η ταυτότητα του κάθε προϊόντος από τη στιγμή της δημιουργίας του και αναφέρει αναλυτικά την ημερομηνία και ώρα εκτέλεσης της κάθε διαδικασίας. Το τυροκομείο εποπτεύεται μέσω εγκατεστημένου μηχανολογικού συστήματος ελέγχου συνθηκών θερμοκρασίας, υγρασίας και αέρα. Πριν τη συσκευασία διενεργείται ακόμα ένας εσωτερικός έλεγχος με τη χρήση του PHάμετρου και δείγματα των προϊόντων αποστέλλονται σε συνεργαζόμενο μικροβιολογικό εργαστήριο για ειδική βιοχημική ανάλυση της κάθε παρτίδας ξεχωριστά.
Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί διαφορετικών ειδών συσκευασίες ανάλογα με το προϊόν. Ειδικότερα: (α) Συσκευασία Vacuum, η κλασσική συσκευασία χωρίς καθόλου αέρα, για τα μαλακά κυρίως τυριά όπως η Φρέσκια Μυζήθρα, η Γαλομυζήθρα και η Ξινομυζήθρα, (β) πλαστικά δοχεία μεταφοράς για το αιγοπρόβειο και το κατσικίσιο λευκό τυρί άλμης, (γ) συσκευασία συρρίκνωσης χρησιμοποιείται για τα κίτρινα και τα ήδη διαμορφωμένα τυριά όπως η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι, όπου η ειδική λεπτή σακούλα εφαρμόζει, μέσω εμβάπτισης σε καυτό νερό, επάνω στο προϊόν, και (δ) συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας για το φρέσκο Γιαούρτι και τα Τρίμματα, όπου αφαιρείται ο αέρας και με τη βοήθεια του μείγματος αερίων αζώτου και διοξειδίου του άνθρακα δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον διατήρησης της φρεσκάδας. Ο στόλος από τα φορτηγά ψυγεία της εταιρείας, αναλαμβάνει από εκεί και πέρα την άμεση διανομή και διάθεση των προϊόντων στα σημεία πώλησης και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας πάντα τις άριστες συνθήκες συντήρησης κατά την μεταφορά τους.

Έλεγχοι ποιότητας οι οποίοι πραγματοποιούνται τόσο από τον ΕΦΕΤ όσο και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας μας εξασφάλισαν τις πιστοποιήσεις μας ISO 22000. Επιπλέον, επιθυμώντας τα προϊόντα μας να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της διεθνούς αγοράς, με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε τη μεγαλύτερη διάκρισή μας, την έγκριση του FSSC, Παγκόσμιου Φορέα Πιστοποίησης και Διασφάλισης Ποιότητας Ποιότητας Τροφίμων.